Musicals

De Wilde Zwanen

BARST theaterproducties presenteert De wilde zwanen

Een musical naar het gelijknamige sprookje van H.C. AndersenNa het succes van 'de sneeuwkoningin' koos BARST opnieuw voor een sprookje van Andersen. 'De wilde zwanen' is de vijfde productie van BARST en is een lyrisch sprookje vol liefde en leugens. Er is in de sprookjesliteratuur nauwelijks een gemenere stiefmoeder te vinden als in dit verhaal en nauwelijks een meisje dat zoveel beproevingen moet ondergaan als de kleine Eliza. Als de koningin van het land is gestorven, dient zich een dame aan, die de koning moeiteloos om haar vinger windt. Ze zal de zorg voor de kinderen op zich nemen. Ze ontpopt zich al snel als een gemene heks die maar een ding wil en dat is macht! De prinsen verandert ze in wilde zwanen (al hadden het zwarte raven moeten worden) en hun zusje Eliza stuurt ze onherkenbaar het bos in. Als Eliza in het bos een oude vrouw ontmoet, krijgt ze te horen wat ze allemaal moet doen om haar broertjes weer terug te krijgen. Het blijkt een bovenmenselijke opgave te zijn. Van brandnetels moet ze hemden weven en ze mag geen woord meer spreken. Geen wonder dat ze al gauw van hekserij beschuldigd wordt.

'De wilde zwanen' is een kleurige musical met diverse show- en dansnummers. De choreografie is van Carla van de Wal. Bekende en minder bekende composities van o.a. Schubert en Bach, zijn door arrangeur Jeroen Dirksen in een hedendaags jasje gestoken. De decors zijn geinspireerd op enkele schilderijen van Caspar David Friedrich.

Deze spannende familiemusical, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, wordt gebracht door veertig kinderen, jongeren en enkele volwassenen van BARST-theaterproducties.