Musicals

Pudding Tarzan

'Pudding Tarzan' werd in 1976 geschreven door Ole Lund Kirkegaard. Het is een kinderboek dat gemakkelijk wegleest. Ieder kind herkent zich wel een beetje in de zielige Iwan, die door iedereen 'Pudding Tarzan' wordt genoemd. Het gegeven is al vaker bewerkt als toneelstuk of musical.

Onze bewerking volgt het boek nauwgezet en wijkt minder af van het verhaal dan bijvoorbeeld het geval is in de Deense verfilming uit 1982.

Ook al stamt het boek uit de zeventiger jaren, wij hebben er voor gekozen om het verhaal in de jaren 60 te laten afspelen. Diverse liedjes uit de serie 'Ja zuster, Nee zuster' , waren daartoe de aanleiding. Het gegeven -kinderen tegenover weinig begripvolle volwassenen- en de sfeer van het verhaal tonen veel overeenkomsten met het werk van Annie M.G. Schmidt.Iwan Olsen is een miezerig jongetje, de domste van de klas en zeer slecht in gymnastiek. De grote jongens lachen hem uit, plagen en pesten hem. Zijn vader is helemaal in de ban van Tarzan en wil dat zijn zoontje meer op Tarzan moet gaan lijken. Hij moet trainen en spieroefeningen doen. Het resultaat blijft echter uit, tot groot vermaak van de plaaggeesten. Het duurt niet lang of Iwan wordt door iedereen 'Pudding Tarzan' genoemd. Maar op een dag ontmoet Iwan een bijzonder vrouwtje en mag hij een wens doen.....Helaas werkt het tovermiddel maar voor één dag......

Deze musical wordt gebracht door 60 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

De première was in maart 2006